Фестивал „Идеите, които променят света“ (2025)

Националният университетски център за творчество и иновации към СУ „Свети Климент Охридски“ (НУЦТИ) и Фондация „Еврика“

обявяват второто издание на

Национален фестивалИдеите, които променят света“

за детски и ученически открития, изобретяване и проектиране

31 май, 10.00-17.00 ч.

СУ „Св. Климент Охридски“, Аула, Ректорат

Фестивалът е посветен на учениците и децата като иноватори, откриватели и творци. Инициативата се води от идеята за единството на творческия процес и доброто личностно развитие на всяко човешко същество. Сред основните ни цели е да предложим подкрепа и да стимулираме нагласите и работата за творчество и иновации у учениците и децата.

Във фестиваланата програма ще бъдат представени и отличени:

  • Ученически и детски идеи и проекти за решаване на реални проблеми по нов, нетрадиционен начин.
  • Представяния на най-важните открития, изобретения, проектирания, които са в основата на развитието на науката и технологиите, хуманитарните и социалните науки, изкуствата и спорта, социалните дейности (политика, икономика, забавления и т.н.).

Допустими участници: във фестивала могат да участват всички деца и ученици от предучилищен, начален, прогимназиален, първи и втори гимназиален етап. Допускат се индивидуални и екипни разработки.

Начин на представяне на идеите: есе или друг словесен начин; презентация; демонстрация; драматизация. Допускат се представяния на български и всеки друг език.

Срок за подаване на заявки за участие: 25.04.2025 г.

Предложения се приемат онлайн на: https://forms.office.com/e/R7DJeJ1L6q

Всички получени заявки ще бъдат разгледани от комисия по подбор. В срок до 1.05.2025 г., всички автори ще бъдат уведомени по електронен път дали са допуснати до участие във фестивала.

Фестивалът се организира сподкрепата на „Инова“ ООД, „Опенкод системс“ ООД, „МД Лифт Сервиз“ ООД „ДъндиПрешъс Металс“ ЕАД и други.


Публикувано на

в

,